Zal ik je eens het geheim voor een lang gezond en gelukkig leven vertellen? Natuurlijk wil jij het weten, iedereen wil toch een lang gezond en gelukkig leven? Het is eigenlijk voor de hand liggend en meer dan logisch om te beginnen daar waar jouw zelfstandige leven begonnen is?

Het begin: ademen

Jouw leven begon met jouw eerste ademhaling. Jouw adem is het meest opvallende teken dat je leeft! Daarom is de adem de belangrijkste stap die je kunt zetten naar een lang gezond en gelukkig leven.  Maar ik adem toch gewoon? Dat is prima! Maar je kunt van gewoon naar wonderbaarlijk en speciaal gaan. Hoe zou dat voor je zijn?

Weten en weten.

Om eerlijk te zijn: ik kan jou het geheim helemaal niet vertellen. Je kunt het alleen zelf ontdekken door de ervaring aan te gaan door af en toe een oefening te doen. Kennis verkregen door ervaring is veel belangrijker dan via woorden.  Het lezen van een menukaart  laat je niet de hemelse smaken proeven en zeker niet de honger stillen. Zo zal ook de volgende oefening pas de honger stillen alleen wanneer je het vastberaden, nieuwsgierig en met een open geest  doet.

Oefening

Neem jezelf voor om (indien mogelijk) de komende 5, 10 of 15 minuten je in- en uitademing waar te nemen. Precies zoals die vanzelf gaat op dat moment. Zonder oordeel,  iets te willen bereiken of opzettelijk te ademen.

Kijk wat er gebeurt terwijl je dit doet. Kijk of je bij elke ademhaling aanwezig kunt zijn en blijven. Wanneer je afdwaalt keer je gewoon terug naar je adem zonder er een punt van te maken.

Is dat alles?

Wanneer je denkt: “Is dat alles? Hoe kan mij dat het geheim van een lang gezond en gelukkig leven  onthullen?” , dan weet ik zeker dat je de oefening nog niet lang en regelmatig hebt gedaan.

Kijk maar eens hoe lang jij je aandacht bij jouw adem kunt houden. Welke gevoelens en gedachten er in je op komen, hoe het voelt om even alleen samen te zijn met datgene wat jou het meest in leven houdt.

Moeilijk?

Zeker wanneer de oefening je zwaar valt, ongemakkelijk maakt of je aandacht na enkele ademhalingen in de gedachten wolk verdwijnt is het goed om eens langs te komen in de praktijk of de lessen.

Het kan betekenen dat je chronische stress hebt, je niet kunt ontspannen of je niet thuis kunt voelen bij jezelf.  Een ongemakkelijke situatie voor een lang, gezond en gelukkig leven. Gelukkig kan dat snel veranderen.

Wat zeggen anderen over Erik?

Sabine de Bruijn

Bij Erik ervaar ik volkomen rust. In mijn leuke, maar wel drukke leventje zijn vaak momenten waarop ik het lastig vind om de rust te vinden en te behouden. Een uur op de massagetafel van Erik en ik voel me de dagen daarna weer als nieuw. Als zelfstandig ondernemer ben ik ontzettend blij iemand als Erik te kennen. Ik denk dat hij voor iedere professional wel iets kan betekenen. We kennen het immers allemaal wel, dat we onszelf soms een beetje voorbij lopen.

Inge Buiteman

Erik zet zich in voor zijn klanten en is eerlijk of hij je wel of niet kan helpen. Nadat het in mijn rug was geschoten kon ik na de behandeling direct weer normaal bewegen. Met mijn chronische problemen gaat dit langzamer, maar met regelmaat terug blijven komen en openstaan om dingen aan te passen hebben we inmiddels grote stappen voorwaards gemaakt. Erik is een persoon waarbij ik me vertrouwd voel en dat maken de behandelingen een stuk prettiger om te ondergaan.

Aangenaam, ik heet Erik!

Met mijn werk laat ik mensen ervaren hoe je (weer) jezelf kan ontdekken en een leven kan leiden met meer vitaliteit, balans en zingeving. Ik deel graag de universele manieren die mij tot op heden helpen om het leven te dragen, te vieren en erover te blijven verwonderen.

Of ga op pad naar jezelf

In de praktijk

Helemaal terug naar jezelf bij mij in de praktijk. Massage vormt de basis van elke sessie.

In een groep

Met meerdere mensen vorm je samen een groep. Denk aan workshops en ceremonies.