Aangenaam, Erik Peters!

Met mijn werk laat ik mensen ervaren hoe je (weer) jezelf kan ontdekken en een leven kan leiden met meer vitaliteit, balans en zingeving. Ik deel graag de universele manieren die mij tot op heden helpen, om het leven te dragen, te vieren en erover te blijven verwonderen.

Natuurgeneeskunde, meditatie, lichaamswerk, planten en sjamanisme zijn hierbij altijd een belangrijke bron van inspiratie. Ik hoop dat ze ook jou zullen helpen je ware natuur te ontdekken omdat dat altijd een aangename verassing is.

Ik ben net als jij,
ook af en toe mezelf kwijt. Dat hebben we allemaal wel eens. Dan vergeet ik even waarover het ook alweer gaat, wat écht belangrijk is in het leven. Mijn gedachten slingeren dan tussen spijt over het verleden en zorgen voor de toekomst. Dan voel ik me gestrest en zonder focus. Ik struikel dan van moment naar moment alsof het leven mij leeft en niet ík mijn richting kies. Dat voelt niet fijn. Die momenten worden steeds zeldzamer.

Wat is jouw achtergrond?

Als klein kind speelde ik graag in de bosjes. Van plantjes maakte ik dan “verf” maar ook “geneeskrachtige” mengsels voor de “gewonde soldaten” Godzijdank hebben we dat nooit genomen!

In 2001 ben ik (cum laude) afgestudeerd aan de Shenzou Open University of TCM in Chinese Kruidengeneeskunde en Acupunctuur. Ik heb daar ook mijn diploma westerse medische basiskennis anatomie, fysiologie en pathologie op HBO-niveau behaald. Met homeopathie leerde ik werken op de opleiding tot SIVAS-therapeut. Daar heb ik ook de hoogste graad in ooracupunctuur behaald.

Op welke manier leer je nog bij?

Leren houdt nooit op! Daarom heb heb ik tal van bijscholing gevolgd op het gebied van massage, qi gong, meditatie, mentale training, sjamanisme en andere natuurgeneeswijzen. Op dit moment volg ik de opleiding craniosacraal therapie aan het Upledger instituut in Doorn.

Wat wilde je later worden als je groot zou zijn?

Van 6 tot 12 jaar: paleontoloog
Van 12 tot 15 jaar: chirurg
Van 15 tot 18 jaar: psychofarmacoloog
Van 18 tot 42 jaar: sjamaan
Van 42 tot ? jaar: Als laatste wil ik gewoon mezelf worden

Waar komt jouw verwondering voor vuur vandaan?

Ben gefascineerd door vuur sinds ik me kan herinneren. Vingers verbranden heeft mij nooit weerhouden van het experimenteren met vuur. Wel erg geschrokken toen ineens 100m2 van het natuurgebied de Heinis in de hens stond. Daarna heb ik nooit meer onveilige vuurtjes gemaakt. Nu zet ik mijn vuur-vaardigheden bijvoorbeeld in tijdens een zweethut ceremonie.

Wat weten weinig mensen over jou?

Dat ik op voetbal heb gezeten. Het was echter van zeer korte duur, omdat ik de paardenbloemen en madeliefjes veel interessanter vond dan de bal. En nog steeds! Zeg nou zelf: is toch ook veel mooier?

Wat zeggen anderen over Erik?

Sabine de Bruijn

Bij Erik ervaar ik volkomen rust. In mijn leuke, maar wel drukke leventje zijn vaak momenten waarop ik het lastig vind om de rust te vinden en te behouden. Een uur op de massagetafel van Erik en ik voel me de dagen daarna weer als nieuw. Als zelfstandig ondernemer ben ik ontzettend blij iemand als Erik te kennen. Ik denk dat hij voor iedere professional wel iets kan betekenen. We kennen het immers allemaal wel, dat we onszelf soms een beetje voorbij lopen.

Inge Buiteman

Erik zet zich in voor zijn klanten en is eerlijk of hij je wel of niet kan helpen. Nadat het in mijn rug was geschoten kon ik na de behandeling direct weer normaal bewegen. Met mijn chronische problemen gaat dit langzamer, maar met regelmaat terug blijven komen en openstaan om dingen aan te passen hebben we inmiddels grote stappen voorwaards gemaakt. Erik is een persoon waarbij ik me vertrouwd voel en dat maken de behandelingen een stuk prettiger om te ondergaan.

Op pad naar jezelf:

In de praktijk

Via de verschillende paden van de natuurgeneeskunde samen op zoek naar de weg terug naar jezelf.

In een groep

Een onvergetelijke ervaring met meerdere mensen. Bijvoorbeeld een meditatie, workshop of ceremonie.

Lees de laatste blogs

Oorbellen, roken en magie.

Oorbellen, roken en magie.

"Kunnen oorbellen kwaad i.v.m.  met meridianen en aucpunctuurpunten op het oor?" of: "Doe je ook prikken om te stoppen met roken of...

Lees meer