Soms lijkt het op een jaren `80 schoudervulling of de houding die je aanneemt wanneer je wilt zeggen: weet ik veel?  Bij het achterom kijken draait de hele romp mee want de nek is ook omgeven van spierbundels die in aangespannen stand staan. Soms met hoofdpijn als extra bonus.  

Nek- schouderklachten

Ik zie ze veel in mijn praktijk. Wanneer ik dan vraag: “Wat kan ik voor je doen?” is het antwoord vaak: “een nek- schouder massage”. Ik wil dat best doen, toch vraag ik eerst: maar wil je dan niet van die spanning in je nek en schouders af? Huh?

Hoe vaak heeft een nek- schoudermassage jou ècht geholpen? Niet zo gek vaak toch? Dan heb ik het niet over de tijdelijke verlichting die na een onaangename massage op de pijnlijke stijve spieren is ontstaan door enkel het beurse gevoel.

Nee, ècht, dat je merkt van: he, mijn schouders kruipen niet meer vanzelf naar mijn oren en ik heb er gewoon al een hele tijd geen last meer van.

Een nek- schouder massage doet dat niet omdat het probleem meestal niet  daar zit. Tenminste niet bij de vele nek- schouder klachten die ik in de afgelopen 20 jaar in mijn praktijk heb behandeld.

Welk gevoel bekruipt jou?

Een belangrijke vraag die je jezelf kunt stellen is: wat zorgt ervoor dat ik mijn nek en schouderspieren aanspan zonder dat het hoeft?  Welk gevoel zorgt daarvoor?

Bewust of onbewust kun je het gevoel hebben dat je een te grote last op je schouders moet dragen, moeite hebt je hoofd boven water te houden of moeite hebt met ontspannen, loslaten en de stress van je schouders af te laten glijden.

Misschien zal het soms lijken alsof je de constante tocht van werkdruk of de al dan niet zelfopgelegde eisen in je nek voelt hijgen. Herkenbaar?

Alles komt goed.

Hoe zou het voor je zijn als dàt zou veranderen? Zodat je redelijk ontspannen kunt blijven terwijl het best spannend wordt in het leven? Wanneer  er i.p.v. o jee, o jee, als dat maar goed komt er in de basis een gevoel van vertrouwen, alles komt goed, ik kan het aan, zou zijn? Zou je dan nog steeds je nek- en schouderspieren aanspannen? Waarschijnlijk niet!

Kan dat dan?

Ja, dat kan! Hoe jij reageert op gedachten, emoties en het leven is niet zomaar toevallig. Het is zelfs te beïnvloeden en te veranderen.

Hoe dat precies in zijn werk gaat kun je het beste zelf ervaren.

Wanneer je dan toch in de praktijk bent om te ontdekken hoe je je last kunt dragen, kunt ontspannen en de stress van je schouders af kan laten glijden, zal er altijd nog wel ruimte zijn voor een nek- schouder massage.  Gewoon omdat het dan wel werkt en prettig aanvoelt.

Wat zeggen anderen over Erik?

Sabine de Bruijn

Bij Erik ervaar ik volkomen rust. In mijn leuke, maar wel drukke leventje zijn vaak momenten waarop ik het lastig vind om de rust te vinden en te behouden. Een uur op de massagetafel van Erik en ik voel me de dagen daarna weer als nieuw. Als zelfstandig ondernemer ben ik ontzettend blij iemand als Erik te kennen. Ik denk dat hij voor iedere professional wel iets kan betekenen. We kennen het immers allemaal wel, dat we onszelf soms een beetje voorbij lopen.

Inge Buiteman

Erik zet zich in voor zijn klanten en is eerlijk of hij je wel of niet kan helpen. Nadat het in mijn rug was geschoten kon ik na de behandeling direct weer normaal bewegen. Met mijn chronische problemen gaat dit langzamer, maar met regelmaat terug blijven komen en openstaan om dingen aan te passen hebben we inmiddels grote stappen voorwaards gemaakt. Erik is een persoon waarbij ik me vertrouwd voel en dat maken de behandelingen een stuk prettiger om te ondergaan.

Aangenaam, ik heet Erik!

Met mijn werk laat ik mensen ervaren hoe je (weer) jezelf kan ontdekken en een leven kan leiden met meer vitaliteit, balans en zingeving. Ik deel graag de universele manieren die mij tot op heden helpen om het leven te dragen, te vieren en erover te blijven verwonderen.

Of ga op pad naar jezelf

In de praktijk

Helemaal terug naar jezelf bij mij in de praktijk. Massage vormt de basis van elke sessie.

In een groep

Met meerdere mensen vorm je samen een groep. Denk aan workshops en ceremonies.