Realiseer jij je wel eens dat wat je eet en drinkt uiteindelijk voor een deel jouw lichaam wordt? Dat je door je voeding kunt doen wat je wilt doen, kunt denken en voelen? Maar vooral dat de kwaliteit van de input de kwaliteit van de output beïnvloed?  Het is goed dat te beseffen wanneer je weer in de super staat. Ga voor de super staat: kies voor goede voeding!

Alles is voeding

Voeding zorgt voor een stukje jij, ook in bredere zin. Jij bent de som van alles van wat je tot je hebt genomen. Eten, drinken, maar ook: de mensen die je hebt ontmoet, de boeken die je hebt gelezen, de films die je hebt gezien, de reclames, de muziek, etc. Wees ook hier bewust van. Zorg voor mensen, boeken en andere input die jou de voeding geven die je nodig hebt.

Hoe is ook belangrijk

Wist je dat niet alleen wat je eet je gezondheid beïnvloed? Hoe je eet is minstens net zo belangrijk. Eet jij gejaagd of met halve aandacht voor de tv of achter de pc? Ben je een emotionele eter of eet jij gewoon omdat het moet? 

Eten doet zoveel meer wanneer je er echt van geniet en er de tijd voor neemt. Wees dankbaar voor het feit dat je weer een heerlijke maaltijd op tafel hebt kunnen zetten, het is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Het zal de smaak en voedingswaarde goed doen.

Verbonden met de wereld

Wanneer je iets eet of tot je neemt, verbind je je met de wereld waar het vandaan komt. Met welke wereld wil jij je verbinden en met welke wereld niet?

Oefening:

Kijk eens of je weet wat er allemaal op je bord ligt. Hoe groeit het? Heeft het gelopen, gevlogen of gezwommen? en waar? Hoe is het geteeld? grootschalig of bij een kleine boer die hart voor zijn vak heeft? Wie maak je blij met de aanschaf van dit voedsel en wie niet? Bevallen de antwoorden en wordt je er blij van? Smakelijk eten! Zorg voor de beste jij die je kunt krijgen.

Tot slot

We zijn allemaal verschillend. Wat voor de een goede voeding is hoeft voor de ander niet gezond te zijn. Benieuwd welke voeding goed is voor jou? Of heb je een voedselallergie of intolerantie? Je kunt altijd contact opnemen voor een vrijblijvend advies.

Wat zeggen anderen over Erik?

Sabine de Bruijn

Bij Erik ervaar ik volkomen rust. In mijn leuke, maar wel drukke leventje zijn vaak momenten waarop ik het lastig vind om de rust te vinden en te behouden. Een uur op de massagetafel van Erik en ik voel me de dagen daarna weer als nieuw. Als zelfstandig ondernemer ben ik ontzettend blij iemand als Erik te kennen. Ik denk dat hij voor iedere professional wel iets kan betekenen. We kennen het immers allemaal wel, dat we onszelf soms een beetje voorbij lopen.

Inge Buiteman

Erik zet zich in voor zijn klanten en is eerlijk of hij je wel of niet kan helpen. Nadat het in mijn rug was geschoten kon ik na de behandeling direct weer normaal bewegen. Met mijn chronische problemen gaat dit langzamer, maar met regelmaat terug blijven komen en openstaan om dingen aan te passen hebben we inmiddels grote stappen voorwaards gemaakt. Erik is een persoon waarbij ik me vertrouwd voel en dat maken de behandelingen een stuk prettiger om te ondergaan.

Aangenaam, ik heet Erik!

Met mijn werk laat ik mensen ervaren hoe je (weer) jezelf kan ontdekken en een leven kan leiden met meer vitaliteit, balans en zingeving. Ik deel graag de universele manieren die mij tot op heden helpen om het leven te dragen, te vieren en erover te blijven verwonderen.

Of ga op pad naar jezelf

In de praktijk

Helemaal terug naar jezelf bij mij in de praktijk. Massage vormt de basis van elke sessie.

In een groep

Met meerdere mensen vorm je samen een groep. Denk aan workshops en ceremonies.